Activision Blizzard esittelee uuden lievennysjärjestelmän Ricochet Anti-Cheatille, joka vie aseet pois Call of Duty -huijareilta.
Useimmat ihmiset, jotka pitävät ensimmäisen persoonan räiskintäpeleistä, voivat olla yhtä mieltä siitä, että huijaaminen on jatkuva ongelma, joka on vaikuttanut kielteisesti moniin peleihin ja joissain tapauksissa melkein tappanut ne kokonaan. Esimerkkinä tästä riittää, kun tarkastellaan Respawnin Titanfallin kohtaloa, joka poistettiin pysyvästi verkkokaupoista vuosien hakkereiden ja huijareiden vaivanneen sen jälkeen. Mutta yksi huijareiden eniten vaivanneista ilmais peleistä on Call of Duty, joka luonteeltaan on useiden samanaikaisesti saatavilla olevien pelien ja miljoonien pelaajakantojen ansiosta tarjoaa ensiluokkaista ominaisuutta häikäilemättömille pelaajille.
Activision on taistellut aktiivisesti huijareita vastaan Call of Duty -peleissä vuosia, mutta vain vähäisellä menestyksellä. Ricochet Anti-Cheat julkaistiin Call of Duty: Warzonelle ja Vanguardille joulukuun 2021 alussa, ja yritys on säännöllisesti päivittänyt sen tehokkuutta. Pian täytäntöönpanon jälkeen Activision ilmoitti, että 50 000 Warzone -pelaajaa oli kielletty yhden päivän aikana, ja viimeksi paljastettiin, että 90 000 huijaria poistettiin.
Activision Blizzardin toimitusjohtajan Bobby Kotickin mukaan yli 250 miljoonaa ihmistä pelasi Call of Duty -peliä vuonna 2020, mutta pelaajakunnan kasvaessa myös huijaajien suhteellinen määrä kasvaa. Activision on julkaissut edistymisraportin Ricochet Anti-Cheatin tilasta ja äskettäin toteutetuista ja pian tulevista muutoksista, joiden tarkoituksena on karkottaa huijareita peleissä: Damage Shield, Cloaking ja Disarm.
Ensimmäinen näistä on Damage Shield, joka lisättiin helmikuussa ja tekee huijareista kyvyttömän aiheuttamaan kriittistä vahinkoa muille pelaajille. Toinen on Cloaking, joka tekee Call of Duty -pelaajista näkymätön huijareille, ja se esiteltiin huhtikuun päivityksessä. Uusin lievennysjärjestelmä on nimeltään Disarm, ja se tekee juuri niin pelaajille, jotka ovat jääneet kiinni huijaamisesta. Kun Ricochet Anti-Cheat havaitsee jonkun huijaavan Call of Duty: Warzonessa tai Vanguardissa , se poistaa kyseisen pelaajan aseet. Tämä sisältää nyrkit, mikä tarkoittaa, että huijarit eivät voi edes hyökätä lähitaisteluihin.
Jotkut saattavat ihmetellä, miksi järjestelmä ei yksinkertaisesti käynnistä tunnistettuja huijareita peleistä. Edistymisraportti vastaa myös tähän kysymykseen ja selittää, että tavoitteena on pitää huijarit pelissä niin, että heidän taktiikkansa voidaan analysoida järjestelmässä ja sitä kautta kehittää vastatoimia. Huijauksenestojärjestelmä ei ole yksinkertainen kytkin, joka kattaa automaattisesti kaikki perusteet. Pikemminkin, selventää raporttia, se toimii enemmän kuin virustorjunta, jonka on jatkuvasti analysoitava muuttuvia tilanteita ja keksittävä uusia pelotteita.
Kun Ricochet lanseerattiin vuonna 2021, se alkoi jo huonosti. Ricochet Anti-Cheat -ohjelma on ilmeisesti vuotanut hakkereille , mikä saattaa tehdä siitä hyödyttömän. Jopa ilman tätä hikoilua Call of Duty -huijarit pilkkasivat nopeasti järjestelmää luomalla käyttäjätunnuksia, kuten “NiceAnticheat” ja “@YesImHacking”. “Siitä lähtien, kun Ricochet Anti-Cheat lanseerattiin viime vuonna”, todetaan Activision Blizzardin edistymisraportissa, “olemme nähneet sekä huijaajien määrän merkittävää pudotusta että peleihin tunkeutuvien huijaajien määrän lisääntyneen – odotettua laskua, joka on turhauttavaa todellisuutta pelissä. turvallisuus.”
Call of Duty: Warzone ja Call of Duty: Vanguard ovat tällä hetkellä saatavilla PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X:lle.